bus auto fiets
Menu

31 nul-op-de-meter en energiepositieve woningen

In het tweede deelplan van de Hoven van Aarlesche Erven komen 31 nul-op-de-meter-woningen en energiepositieve nieuwbouwwoningen. Het aanbod zal bestaan uit tussen- en hoekwoningen, twee-onder-een-kapwoningen in diverse varianten en vrijstaande woningen. 

Het tweede deelplan van de Hoven van Aarlesche Erven komen 31 nieuwbouwwoningen. Deze bijzonder duurzame woningen worden uitgevoerd als nul-op-de-meter-woning of energiepositieve woning. Het aanbod is heel divers en bestaat uit 16 rijwoningen, 12 twee-onder-een-kapwoningen en 3, door middel van de garages geschakelde, vrijstaande woningen. 

Concept Verkaveling Deelplan 2

Concept verkaveling

Op de kaart zie je de concept verkaveling van deelplan 2. De defintieve verkaveling volgt na akkoord van de gemeente. Op dit moment werkt de architect aan de woningontwerpen. Nadat vervolgens de gemeente de woningontwerpen positief heeft beoordeeld, tonen we de schetsen op de website. Op deze kaart zie je de gunstige ligging van de twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen aan een ruim opgezet groen lint. De rijwoningen liggen in kleine bouwblokjes van drie tot vijf woningen. Ze zijn gericht op het groene veld "De Plaetse" of liggen centraal in het plan. 

De Hoven Van Aarlesche Erven Nul Op De Meter Woningen Stockfoto

Duurzaamheid

De huidige energieprestatienorm bij nieuwbouwwoningen is BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Bij de Hoven van Aarlesche Erven streven we naar meer duurzaamheid en zetten we nog wat stappen verder. Daarom worden de rijwoningen uitgevoerd als nul-op-de-meter-woningen. Bij de tweekappers en de vrijstaande woningen gaan we nóg verder, deze worden uitgevoerd als energiepositieve woningen. Om deze energiezuinige woningen te realiseren passen we verschillende energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen toe. De woningen worden bijvoorbeeld voorzien van voldoende zonnepanelen, een warmtepomp met koeling en zeer goede isolatie van onder andere de gevel maar ook het glas.

Nul-op-de-meter-woning
De rijwoningen worden uitgevoerd als een nul-op-de-meter-woning. Bij een nul-op-de-meter-woning is het netto energieverbruik tot nul gereduceerd. In een jaar verbruik je dus gemiddeld net zoveel energie als dat de woning opwekt. Het gaat hier om het totale energieverbruik: het  woninggebonden verbruik (voor verwarming, koeling en warm water) en het gemiddelde huishoudelijk verbruik (voor je huishoudelijke apparaten en verlichting) bij elkaar opgeteld. Dit is een stuk beter voor het milieu en scheelt aanzienlijk in de portemonnee!

Energiepositieve woningen 
Bij de twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen, gaan we nog een stapje verder. Dit worden energiepositieve woningen. Energiepositieve woningen compenseren het gebouwgebonden energieverbruik en al het huishoudelijk gebruik én leveren daarnaast energie terug aan het net. Om dat mogelijk te maken plaatsen we op het dak extra PV-panelen. De extra opgewekte energie kan worden gebruikt om de elektrische auto of fiets op te laden. Op deze manier kan worden bespaard op de kosten voor brandstof en lever je een steentje bij aan een beter milieu.

Belangstelling voor een woning?

Meld je aan voor de nieuwsbrief
De Bosrand-Landgoed in den Houte-Noordwijkerhout-duurzaamheid-vogel.jpg
De Bosrand-Landgoed in den Houte-Noordwijkerhout-duurzaamheid-sedum.jpg
De Bosrand-Landgoed in den Houte-Noordwijkerhout-duurzaamheid-paddestoel.jpg

Update

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte

De eerste 38 woningen van de Hoven zijn inmiddels verkocht. Deelplan 2 en 3 zijn in ontwikkeling. Naar verwachting start medio 2022 de verkoop van het tweede deelplan. Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang direct bericht zodra er meer informatie beschikbaar is of de verkoop van start gaat.

Aanmelden nieuwsbrief