bus auto fiets
Menu
De Hoven Van Aarlesche Erven Best Int Ai2 Vrijstaande Woning Typef Bnrs 10 17 10
De Hoven Van Aarlesche Erven Best Int Ai Vrijstaande Woning Type F Bnrs 10 17 20
De Hoven Van Aarlesche Erven Best Type D Bnrs 18 19 En F Bnr 20 Tweekappers En Vrijstaande Woning
De Hoven Van Aarlesche Erven Best Type F Bnr 10 D B11 12 E B13 14 D B15 16 F B17
De Hoven Van Aarlesche Erven Best Type D Bnr 6 En 7 En E Bnr 8 En 9 Twee Onder Een Kapwoningen
De Hoven Van Aarlesche Erven Best Int Ai Tweekapper Type E
De Hoven Van Aarlesche Erven Best Int Ai Tweekapper
De Hoven Van Aarlesche Erven Best Type B Bnrs 28 Tm 30 En C Bnr 31 Hoekwoning En Tussenwoningen
De Hoven Van Aarlesche Erven Best Type B Bnrs 25 Tm 27 Hoekwoning En Tussenwoning
De Hoven Van Aarlesche Erven Best Int Ai Tussen En Hoekwoningen Type B En C
De Hoven Van Aarlesche Erven Best Type A Bnrs 1 Tm 5 Hoek En Tussenwoning
De Hoven Van Aarlesche Erven Best Int Ai Tussenwoningen Type A

31 energiezuinige woningen

In het tweede nieuwbouwplan van de Hoven van Aarlesche Erven in Best komen 31 energiezuinige en duurzame nieuwbouwwoningen. Het aanbod bestaat uit 16 tussen- en hoekwoningen, 12 twee-onder-een-kapwoningen in diverse varianten en 3 vrijstaande woningen.

Van dit deelplan is inmiddels 70% verkocht en de start bouw wordt verwacht in april 2024. Alle tussen- en hoekwoningen zijn verkocht. Er zijn nog enkele duurzame en ruime twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen beschikbaar!

In het tweede deelplan van de Hoven van Aarlesche Erven komen 31 nieuwbouwwoningen. Deze bijzonder duurzame woningen worden uitgevoerd als nul-op-de-meter-woning (hoek- en tussenwoningen) of als BENG woning (twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen). BENG is een norm uit de woningbouw en staat voor bijna energie neutraal gebouw. Bij de BENG woningen heb je de mogelijkheid om je woning te upgraden naar een energieneutrale, nul-op-de-meter of energiepositieve woning. Op die manier worden je energielasten nog lager of zelfs bijna nul! 

Interesse?

Heb je belangstelling voor een woning in de Hoven van Aarlesche Erven? Bekijk dan hier het actuele aanbod. Hieronder lees je meer over de woningtypes die in deelplan 2 komen. Ga bij belangstelling ook naar de aanbodpagina en geeft je voorkeur door of neem direct contact op met een van de makelaars.  

Planning

Eerste impressies: april 2023

 Prijsindicaties: mei 2023

Start vrije verkoop: 27 juni 2023

Verwachte start bouw: april 2024

Verwachte oplevering: Q1 2025

 

Concept Verkaveling Deelplan 2

Verkaveling

Op de kaart zie je de verkaveling van deelplan 2. Op deze kaart zie je de gunstige ligging van de twee-onder-een-kap-woningen en vrijstaande woningen aan een ruim opgezet groen lint. De rijwoningen liggen in kleine bouwblokjes van drie tot vijf woningen. Ze zijn gericht op het groene veld "De Plaetse" of liggen centraal in het plan. Hieronder lees je meer over de diverse woningtypes van het tweede deelplan van de Hoven van Aarlesche Erven.

Tussen- en hoekwoningen aan De Plaetse

Type A 

De vijf witte tussen- en hoekwoningen van het type A zijn door hun beukmaat (breedte) van 5,40 meter, 3 slaapkamers op de eerste verdieping en een ruime zolder met mogelijkheid tot nog een extra slaapkamer, ideale gezinswoningen. Op het bankje onder de overkapping of vanuit de keuken kan heerlijk worden genoten van het avondzonnetje en het prachtige uitzicht over het groene veld ‘De Plaetse’. De tussenwoningen worden uitgevoerd als Nul-op-de-meter-woning. Dit betekent dat je in principe helemaal geen energielasten hebt.
Onderaan deze pagina lees je meer over duurzaamheid, BENG, enenergieneutrale, nul-op-de-meter en energiepositieve woningen.

Aantal woningen: 5

Beukmaat (breedte): 5,40 meter

Gebruiksoppervlakte: circa 114 m2

Perceeloppervlakte: vanaf circa 115 m2 tot circa 215 m2

Energieprestatienorm: nul-op-de-meter

Prijsindicatie: tussen €399.500 en €425.900

Alle woningen van type A zijn verkocht.

Meer informatie tussenwoning A1 

Klik hier

Meer informatie hoekwoning A2

Klik hier

Tussen- en hoekwoningen aan De Erven

Type B 

De tussen- en hoekwoningen van het type B zijn door hun beukmaat (breedte) van 5,40 meter, 3 slaapkamers op de eerste verdieping en een ruime zolder met mogelijkheid tot nog een extra slaapkamer, eveneens ideale gezinswoningen. De woningen liggen centraal in het plan en hebben een heerlijke grote en zonnige tuin op het zuiden of oosten. De woningen worden uitgevoerd als Nul-op-de-meter-woning. Dit betekent dat je in principe helemaal geen energielasten hebt!
Lees onderaan deze pagina meer over duurzaamheid, BENG, energieneutrale, nul-op-de-meter en energiepositieve woningen.

Aantal woningen: 9

Beukmaat (breedte): 5,40 meter

Gebruiksoppervlakte: circa 114 m2

Perceeloppervlakte: vanaf circa 130 m2 tot circa 295 m2

Energieprestatienorm: nul-op-de-meter

Prijsindicatie: tussen € 404.900 en € 460.000

Alle woningen van type B zijn verkocht.

Meer informatie tussenwoning B1

Klik hier

Meer informatie hoekwoning B2

Klik hier

 Hoekwoningen aan De Erven

Type C

De twee statige hoekwoningen van het type C herken je door hun dwarskap. Met hun beukmaat (breedte) van 5,40 meter, 3 slaapkamers op de eerste verdieping en een ruime zolder met mogelijkheid tot nog een extra slaapkamer, zijn ook dit fijne gezinswoningen. De type C-woningen zijn dieper dan type A en B en hebben een dwarskap. Hierdoor heeft type C meer woonoppervlakte dan type A en B. De woningen hebben een eigen oprit met berging of garage, liggen centraal in het plan en hebben een lekkere zonnige tuin op het zuiden of oosten. Ook voor deze woningen geldt dat ze worden uitgevoerd als Nul-op-de-meter-woning. Dit betekent dat je in principe helemaal geen energielasten hebt! Onderaan deze pagina lees je er meer over. 

Aantal woningen: 2

Beukmaat (breedte): 5,40 meter

Gebruiksoppervlakte: circa 123 m2

Perceeloppervlakte: vanaf circa 220 m2 tot circa 265 m2

Energieprestatienorm: nul-op-de-meter

Prijsindicatie: tussen € 465.000 en € 485.000

Alle woningen van type C zijn verkocht.

Meer informatie hoekwoning C

Klik hier

Twee-onder-een-kapwoningen aan De Erven

Type D 

De extra brede twee-onder-een-kapwoningen van het type D zijn er in drie verschillende verschijningsvormen. Alle woningen krijgen door de grote ramen een prachtig zicht op het ruim opgezette groene lint dat aan de voorzijde van de woningen ligt. Een deel van de woningen heeft zelfs een erker waardoor het woonoppervlakte op de begane grond toeneemt. Andere woningen zijn wat dieper en hebben een gedraaide kap waardoor de slaapkamers op de eerste verdieping en de zolder groter worden. Per bouwblokje wisselt de kleur van de gevelsteen, waardoor er een gevarieerd straatbeeld ontstaat. Alle twee-onder-een-kapwoningen zijn aan de voorzijde gelegen aan het groene lint en hebben ruime tuinen. Deze woningen worden uitgevoerd als BENG woning en hebben de mogelijkheid om te upgraden naar een energieneutrale, nul-op-de-meter of energiepositieve woning. Lees hieronder meer over duurzaamheid en de upgrades op het gebied van energie.

Aantal woningen: 8

Beukmaat (breedte): 6,00 meter

Gebruiksoppervlakte: circa 163 tot circa 170 m2

Perceeloppervlakte: vanaf circa 225 m2 tot circa 400 m2

Energieprestatienorm: BENG

Prijsindicatie: tussen € 589.000 en € 644.000

Meer informatie brede tweekapper D

Klik hier

Twee-onder-een-kapwoningen aan De Erven

Type E 

Van deze twee-onder-een-kapwoningen van het type E zijn er twee verschillende varianten. Alle woningen krijgen door de grote ramen een prachtig zicht op het ruim opgezette groene lint, dat aan de voorzijde van de woningen ligt. Een deel van de woningen heeft een erker waardoor het woonoppervlakte op de begane grond toeneemt. De zeer ruime slaapkamer op de eerste verdieping is voorzien van een statig frans balkon. Per bouwblokje wisselt de kleur van de gevelsteen, waardoor er een gevarieerd straatbeeld ontstaat. Alle twee-onder-een-kapwoningen zijn aan de voorzijde gelegen aan het groene lint en hebben ruime tuinen. Wil je een nóg enenergiezuinigere woning? Dan kun je deze BENG woning nog upgraden tot een energieneutrale, nul-op-de-meter of energiepositieve woning. Hieronder lees je er meer over.

Aantal woningen: 4

Beukmaat (breedte): 5,70 meter

Gebruiksoppervlakte: circa 154 tot circa 158 m2

Perceeloppervlakte: vanaf circa 245 m2 tot circa 385 m2

Energieprestatienorm: BENG

Prijsindicatie: tussen € 549.000 en € 607.500

Meer informatie tweekapper E

Klik hier

Vrijstaande woningen aan De Erven

Type F

Van deze ruime vrijstaande woningen type F zijn er maar drie te vinden in dit deelplan. De woningen liggen op de beste plekken van het plangebied en kijken via alle kanten mooi uit over het groen. De hoge raampartijen in de erker en de grote raampartijen in de achtergevel, maken de woonkamer lekker licht. De slaapkamers op de eerste verdieping worden voorzien van een statig frans balkon. Deze woning is luxe, ruim en heerlijk om in te wonen. Ook dit woningtype wordt uitgevoerd als BENG woning en heeft de mogelijkheid om te upgraden naar een energieneutrale, nul-op-de-meter of energiepositieve woning. Hieronder lees je meer over duurzaamheid, energieneutraal, nul-op-de-meter en energiepostitief.

Aantal woningen: 3

Beukmaat (breedte): 6,60 meter

Gebruiksoppervlakte: circa 176 m2

Perceeloppervlakte: vanaf circa 290 m2 tot circa 345 m2

Energieprestatienorm: BENG

Prijsindicatie: tussen € 699.000 en € 729.000

Meer informatie vrijstaande woning F

Klik hier
De Hoven Van Aarlesche Erven Nul Op De Meter Woningen Stockfoto

Duurzaamheid

De huidige energieprestatienorm bij nieuwbouwwoningen is BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Bij de Hoven van Aarlesche Erven streven we naar meer duurzaamheid en zetten we nog wat stappen verder. Daarom voeren we de tussen- en hoekwoningen (type A, B en C) uit als een zogenaamde nul-op-de-meter-woning. De twee-onder-één-kapwoningen (type D en E) en de vrijstaande woningen (type F) worden uitgevoerd volgens de BENG-norm en hiervoor bieden we de mogelijkheid voor een upgrade. Je kunt bij deze woningtypes dus kiezen om je nieuwe woning te upgraden naar een energieneutrale, nul-op-de-meter- of zelfs energiepositieve woning. Om deze energiezuinige woning te realiseren passen we verschillende energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen toe. De woningen worden bijvoorbeeld voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp met koeling en zeer goede isolatie van o.a. de gevel maar ook het glas. 

BENG woning
De twee-onder-een-kapwoningen (type D en E) en de vrijstaande woningen (type E) worden standaard uitgevoerd als BENG woning, een energiezuinige woning die voldoet aan de BENG-eisen. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. Het is een type woning dat gebouwd wordt met het oog op de toekomst.
Een BENG woning heeft diverse voordelen, zoals:

  • Lage energiekosten: omdat de woning zeer energiezuinig is, zijn de energiekosten lager dan bij een gewone woning.
  • Milieuvriendelijk: een BENG woning heeft een zeer lage CO2-uitstoot en is daarmee beter voor het milieu.
  • Comfortabel: een BENG woning is goed geïsoleerd en heeft een gezond binnenklimaat door ventilatiesystemen met warmteterugwinning. 
  • Toekomstbestendig: door de strengere eisen aan de energieprestatie van woningen, zullen BENG woningen in de toekomst meer waard worden.

Kortom, een BENG woning is een duurzame en comfortabele woning die goed is voor het milieu én voor de portemonnee. 

Energieneutrale woning
De woningen in dit deelplan hebben de mogelijk om je twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning te upgraden naar een nóg duurzamer en zuiniger energieniveau. Eén van de opties is om te kiezen voor een energieneutrale woning. Een energieneutrale woning is een woning waarbij het jaarlijkse energieverbruik van de woning (voor verwarming, koeling en warm water) gelijk is aan de energieopwekking. Dit betekent dat de woning geen energie van het netwerk afneemt voor het woninggebonden gebruik. De energierekening bestaat enkel nog uit de kosten voor het gebruik van huishoudelijke apparaten en verlichting. Kortom, je energielasten liggen nog een stuk lager dan bij een BENG woning. 

Nul-op-de-meter-woning
De tussen- en hoekwoningen (type A, B en C) worden een zogenaamde nul-op-de-meter woning. Kies je voor een tweekapper (D & E) of een vrijstaande woning (F) en wil je ook geen energierekening? Ook dit is mogelijk bij de Hoven! Bij een nul-op-de-meter-woning is het netto energieverbruik tot nul gereduceerd. In een jaar verbruik je dus gemiddeld net zoveel energie als dat de woning opwekt. Het gaat hier om het totale energieverbruik: het woninggebonden verbruik (voor verwarming, koeling en warm water) en het gemiddelde huishoudelijk verbruik (voor je huishoudelijke apparaten en verlichting) bij elkaar opgeteld. Dit is een stuk beter voor het milieu en scheelt aanzienlijk in de portemonnee!

Energiepositieve woningen 
Bij de de hoekwoningen, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen kun je zelfs nog een stapje verder gaan. Deze types kunnen namelijk gerealiseerd worden als energiepositieve woning. Energiepositieve woningen compenseren het gebouwgebonden energieverbruik en al het huishoudelijk gebruik én leveren daarnaast energie terug aan het net. Om dat mogelijk te maken plaatsen we op het dak extra PV-panelen. De extra opgewekte energie kan worden gebruikt om de elektrische auto of fiets op te laden. Op deze manier kan worden bespaard op de kosten voor brandstof en lever je een steentje bij aan een beter milieu.

De Bosrand-Landgoed in den Houte-Noordwijkerhout-duurzaamheid-vogel.jpg
De Bosrand-Landgoed in den Houte-Noordwijkerhout-duurzaamheid-sedum.jpg
De Bosrand-Landgoed in den Houte-Noordwijkerhout-duurzaamheid-paddestoel.jpg
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

Interesse in de Hoven?

Interesse in de Hoven?

De bouw van deelplan 2 start in april '24. Interesse in een vrijstaande woning van deelplan 2? Bekijk het actuele woningaanbod en neem bij interesse direct contact op met de makelaar!

Naar de woningen