bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Natuurinclusief wonen in de Hoven

4 december 2023

Bij de Hoven is een samenwerking aangegaan met Vogelbescherming Nederland. We besteden bij dit project volop aandacht aan natuurinclusief bouwen. Dit houdt in dat bij het opstellen van de bouwplannen al wordt gekeken naar biodiversiteit in de wijk en naar de mogelijkheden in en rondom de woningen. Vogels vervullen hierin een belangrijk rol. De Vogelbescherming bestudeerde het project en adviseert waar voorzieningen voor vogels moeten komen. In de gevels van alle woningen worden subtiel nestkasten voor vogels ingemetseld.

Een deel van de woningen wordt zelfs voorzien van een echt ‘Faunahotel’! Dit is een waar ecologisch hotel met ingemetselde neststenen voor vleermuizen, vogels en bijen. Het ontwerp van het Faunahotel is gebaseerd op het advies van de vogelbescherming, waardoor het gegarandeerd een veilige en gezonde leefomgeving biedt.

Wil jij ook wonen in zo’n duurzame wijk? Er zijn nog enkele ruime tweekappers en vrijstaande woningen beschikbaar welke begin 2024 zullen worden gebouwd. Neem vandaag nog contact op met de makelaars of schrijf je in op de website. Met een beetje geluk woon je begin 2025 al in je nieuwe woning!

Bekijk het actuele woningaanbod
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe