bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Feestelijke start bouw deelplan 1

20 januari 2023

De start bouw van de eerste 38 woningen van 'de Hoven' werd op donderdag 19 januari gevierd met de toekomstige bewoners. Rik Dijkhoff, wethouder van de gemeente Best, mocht de -door de nieuwe bewoners met woonwensen gevulde- tijdscapsule begraven.

Start bouwfeest met officiële handeling

Eind 2022 werd de eerste paal van de Hoven geslagen door bouwer Van de Klok en nu kon de start van de bouw officieel worden gevierd met de kopers. Na ontvangst en een welkomstwoord bij restaurant Suus liepen de toekomstige bewoners en overige genodigden naar de bouwplaats. Daar werd een officiële handeling uitgevoerd: het begraven van een tijdscapsule gevuld met kaarten waarop de nieuwe bewoners hun woonwensen hadden geschreven.

Onder de aanwezigen op de bouwplaats was ook Rik Dijkhoff, wethouder van de gemeente Best. Hij is enthousiast over de komst van de nieuwe woningen en vat de bouw van de eerste fase van de Hoven bondig samen: "Werken aan blijven bouwen in Best." Na de officiële handeling vond in restaurant Suus een proostmoment plaats en aansluitend konden de toekomstige buurtgenoten kennismaken onder het genot van een aangeklede borrel.

Biodiverse en duurzame leefomgeving

Ook ontwikkelcombinatie Ballast Nedam Development en Novaform Vastgoedontwikkelaars is verheugd met de komst van de Hoven. Onno Dwars en Paul van den Heuvel namens de combinatie: "De wetenschap toont aan dat wij gezonder zijn als we wonen in een natuurrijke omgeving. Als gebiedsontwikkelaars spelen we een belangrijke rol in de realisatie van een biodiverse en duurzame leefomgeving. In de Hoven doen we dit onder andere door nestkasten en regentonnen te plaatsen, groene daken aan te leggen en in te zetten op een eetbare leefomgeving."

Met de Hoven wordt invulling gegeven aan de hoge ambities van gebiedsontwikkeling Aarlesche Erven op het gebied van duurzaamheid en biodiversiteit. De woningen zijn energieneutraal en nul-op-de-meter. Aan de voorzijde krijgen de woningen eetbare bessenhagen. Voor bevordering van de biodiversiteit worden erfafscheidingen voorzien van hederahagen en aangevuld met andere (eetbare) klimplanten. Kopers krijgen een cheque om een eetbare of duurzame tuin in te richten.

Bouw en planning

De woningen van de Hoven worden gebouwd door Van de Klok uit Nijmegen. Stefan van Duijnhoven, directeur Van de Klok Wonen, geeft aan: "We zijn verheugd om samen met de toekomstige bewoners de start van de bouw te vieren. Bij Van de Klok hebben we alle vertrouwen in een voorspoedig bouwproces, waarna de bewoners in de Hoven kunnen genieten van hun prachtige energiezuinige woningen in een natuurrijke omgeving."

Naar verwachting worden de woningen opgeleverd in het derde of vierde kwartaal van dit jaar. De volgende fase van de Hoven gaat in het voorjaar in verkoop.

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe