bus auto fiets
Menu

Maak een energievergelijking tussen je huidige woning en je toekomstige woning. Ook kun je hier berekenen of je een upgrade wil naar een nog zuiniger energieniveau. 

Duurzaamheid
Wonen in de Hoven past bij een gezonde, duurzame levensstijl.

De huidige energieprestatienorm bij nieuwbouwwoningen is BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Bij de Hoven van Aarlesche Erven streven we naar meer duurzaamheid en zetten we nog wat stappen verder. Daarom bieden we ook de mogelijkheid om je nieuwe woning te upgraden naar een energieneutrale, nul-op-de-meter- of zelfs energiepositieve woning. Om deze energiezuinige woning te realiseren passen we verschillende energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen toe. De woningen worden bijvoorbeeld voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp met koeling en zeer goede isolatie van o.a. de gevel maar ook het glas. 

 

BENG woning
Alle woningen worden standaard uitgevoerd als BENG woning, een energiezuinige woning die voldoet aan de BENG-eisen. BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. Het is een type woning dat gebouwd wordt met het oog op de toekomst.

Een BENG woning heeft diverse voordelen, zoals:

  • Lage energiekosten: omdat de woning zeer energiezuinig is, zijn de energiekosten lager dan bij een gewone woning.
  • Milieuvriendelijk: een BENG woning heeft een zeer lage CO2-uitstoot en is daarmee beter voor het milieu.
  • Comfortabel: een BENG woning is goed geïsoleerd en heeft een gezond binnenklimaat door ventilatiesystemen met warmteterugwinning. 
  • Toekomstbestendig: door de strengere eisen aan de energieprestatie van woningen, zullen BENG woningen in de toekomst meer waard worden.

Kortom, een BENG woning is een duurzame en comfortabele woning die goed is voor het milieu én voor de portemonnee. 

 

Energieneutrale woning
De woningen in dit deelplan hebben de mogelijk om te upgraden naar een nóg duurzamer en zuiniger energieniveau. Eén van de opties is om te kiezen voor een energieneutrale woning. Een energieneutrale woning is een woning waarbij het jaarlijkse energieverbruik van de woning (voor verwarming, koeling en warm water) gelijk is aan de energieopwekking. Dit betekent dat de woning geen energie van het netwerk afneemt voor het woninggebonden gebruik. De energierekening bestaat enkel nog uit de kosten voor het gebruik van huishoudelijke apparaten en verlichting. Kortom, je energielasten liggen nog een stuk lager dan bij een BENG woning. 

 

Nul-op-de-meter-woning
Wil je helemaal geen energierekening? Ook dit is mogelijk bij de Hoven! Bij een nul-op-de-meter-woning is het netto energieverbruik tot nul gereduceerd. In een jaar verbruik je dus gemiddeld net zoveel energie als dat de woning opwekt. Het gaat hier om het totale energieverbruik: het woninggebonden verbruik (voor verwarming, koeling en warm water) en het gemiddelde huishoudelijk verbruik (voor je huishoudelijke apparaten en verlichting) bij elkaar opgeteld. Dit is een stuk beter voor het milieu en scheelt aanzienlijk in de portemonnee!

 

Energiepositieve woningen 
Bij de de hoekwoningen, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen kun je zelfs nog een stapje verder gaan. Deze types kunnen namelijk gerealiseerd worden als energiepositieve woning. Energiepositieve woningen compenseren het gebouwgebonden energieverbruik en al het huishoudelijk gebruik én leveren daarnaast energie terug aan het net. Om dat mogelijk te maken plaatsen we op het dak extra PV-panelen. De extra opgewekte energie kan worden gebruikt om de elektrische auto of fiets op te laden. Op deze manier kan worden bespaard op de kosten voor brandstof en lever je een steentje bij aan een beter milieu.

 

Lagere energielasten
Nauwelijks onderhoud, veel wooncomfort en je kunt echt maatwerk krijgen. Naast deze voordelen hebben nieuwbouwwoningen nóg een voordeel: ze zijn héél energiezuinig. Dit levert niet alleen een lagere energierekening op. Energiezuinig wonen wordt ook door de meeste geldverstrekkers gestimuleerd met een lagere rente en meer hypothecaire ruimte. Kijk bij nieuwbouw dus niet alleen naar de prijs, maar vooral naar de maandelijkse woonlasten, want die kunnen per saldo lager uitpakken dan bij een bestaande woning. Reken met deze energietool makkelijk en snel het verschil in energielasten per maand uit tussen je huidige woning en je nieuwe woning in de Hoven. Doe er je voordeel mee!

Adobestock 87667258
AarlescheErven_Sfeerbeelden-nieuwbouwproject-best-de-hoven-van-aarlesche-erven (1)
laan met bomen-nieuwbouwproject-best-de-hoven-van-aarlesche-erven

Bereken je energievoordeel

klik hier
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

Deelname NVM Open huizen route

Deelname NVM Open huizen route

Op 30 september is de NVM Open huizen dag, een speciale dag waar iedereen de gelegenheid krijgt om alle unieke aspecten van het leven in de Hoven van Aarlesche Erven te ontdekken.

Lees hier meer