bus auto fiets
Menu

Aarlesche Erven

De Hoven is een nieuwbouwproject dat onderdeel uitmaakt Aarlesche Erven, een prachtig en zeer centraal gelegen woonwijk aan de rand Best.

Schermafbeelding locatie-nieuwbouwproject-best-de-hoven-van-aarlesche-erven

Een bijzonder woongebied

Een prachtige woonplek voor iedereen die gek is op de levendigheid en dynamiek van de stad, maar die tegelijkertijd ook houdt van natuur en ruimte. Wandelen en fietsen door bos en heide. In de komende jaren worden hier 880 woningen gerealiseerd in verschillende woningtypen. Met de historie en de natuur als inspiratiebron wordt het een heerlijk groene wijk met een karakteristieke, eigentijdse architectuur.

Lees meer over de locatie
DeHoven_blok-04_800x800px.jpg
AarlescheErven_Sfeerbeelden-nieuwbouwproject-best-de-hoven-van-aarlesche-erven
AarlescheErven_Sfeerbeelden-nieuwbouwproject-best-de-hoven-van-aarlesche-erven (1)

In welke levensfase je je ook bevindt, in Aarlesche Erven vind je je nieuwe plek. Er worden verschillende typen nieuwbouwwoningen gebouwd in verschillende prijsklassen. Iedereen is hier welkom, iedereen zal zich thuis voelen. In Aarlesche Erven komt alles samen: ruimte voor het leven, duurzaamheid, respect voor de natuur en comfortabel wonen. Hier leef je tussen stad en land. In 20 autominuten ben je in de dynamiek van de grote stad, in 5 minuten lopen midden in de mooiste natuurgebieden.

Verschillende woonsferen voor verschillende leefstijlen. Hier vindt iedereen zijn plek.

Benieuwd naar het project?

De Hoven & de planning
AarlescheErven_Doelgroepbeelden_04-nieuwbouwproject-best-de-hoven-van-aarlesche-erven

Het Aarlesche landschap

Weilanden, waterlopen, bomen, bos en boerderijen. Typische kenmerken van het landschap tussen Best en Aarle en de inspiratie voor Aarlesche Erven.

De ontwerpers van de nieuwe woonwijk wisten meteen: dit bijzondere landschap en de rijkheid aan natuur moeten terugkomen in de nieuwe wijk.

Het resultaat is een heerlijk groene leefomgeving die mens en natuur de ruimte biedt.

AarlescheErven_Sfeerbeelden-nieuwbouwproject-best-de-hoven-van-aarlesche-erven

Tussen stad en land

Aarlesche Erven ligt aan de rand van Best, op 20 minuten van Eindhoven. Binnen een half uur ben je in Tilburg en Den Bosch. In Best – ga even te voet of spring op de fiets - vind je alles wat je elke dag nodig hebt: boodschappen, scholen, gezellig even borrelen of een hapje eten en medische zorg. Heb je het even gehad met de drukte en ben je toe aan wat rust? Het Groene Woud ligt in je achtertuin, dus heerlijk, maak dat hoofd maar leeg. In de Aarlesche Erven hoef je niet te kiezen. Levendigheid van de steden om je heen en de natuur in de nabijheid.

klein boompje-nieuwbouwproject-best-de-hoven-van-aarlesche-erven

Duurzaamheid

Als je in een omgeving woont waar natuur de ruimte krijgt, waar mens en natuur naast elkaar leeft en waar met respect naar de toekomst wordt gekeken, dan draagt dat bij aan het welzijn en welbevinden van de mens. Wonen in een duurzaam gebied maakt het leven van een mens prettig: gezond, groen, veilig en comfortabel.

In Aarlesche Erven vind je duurzaamheid terug in de grootste gedachte en in het kleinste detail.

gieter-nieuwbouwproject-best-de-hoven-van-aarlesche-erven

Water, energie, groen en natuur

Water is een cruciale bouwsteen in het ontwerp van Aarlesche Erven. De natte natuur van het Groene Woud is daarbij de inspiratie. Hemelwater wordt opgevangen en wordt op verschillende manieren naar een stelsel van greppels geleid. Deze staan in verbinding met de sloten van het waterschap en zij voeden vervolgens weer het Groene Woud. Hoe mooi is dat?

De woningen worden energiezuinig en aardgasvrij gebouwd. Alle woningen worden gebouwd volgens de nieuwe eisen voor BENG. BENG staat voor bijna energie neutrale gebouwen. 

Groen: de basis van het plan. Het zorgt voor een goed klimaat in de wijk. Het brengt verkoeling en beschutting in warme perioden. Groen zorgt ook, voor jong en oud, een praatje, een spelletje, even uitrazen of juist even helemaal niks doen.

Niets is zo heerlijk als bewegen in de natuur. Goed voor lichaam en geest. Een fijnmazig wandel- en fietsnetwerk leidt je naar het Groene Woud. Ga hardlopen, maak je hoofd leeg op de fiets en zie de natuur als je sportschool.

Meer lezen over de hele gebiedsontwikkeling?

Aarlesche Erven
Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe

Update

Interesse in de Hoven?

Interesse in de Hoven?

De bouw van deelplan 2 start in april '24. De woningen van deelplan 3 zijn inmiddels ook in verkoop. Bekijk het actuele woningaanbod en neem bij interesse direct contact op met de makelaar!

Naar de woningen